Min väg till sömmerska

Min väg till sömmerska

Om någon skulle ha sagt åt mig för fyra år sedan att jag kommer att utbilda mig till sömmerska, skulle jag ha gapskrattat!!!

JAG, som endast har förkortat några gardiner och sytt några enstaka enkla grejer innan.

JAG som hade noll inspiration att sy några läderlappar till min mans mc-byxor. Så han sydde dem själv! Jag visste inte ens vilka inställningar som jag skulle ändra på så att sömmen skulle bli bra...

Jag älskar att nu kunna ha ett jobb där jag kan hjälpa andra att känna sig bekväma i sin kläder! 

Vet inte exakt vad det var som gjorde att jag började sy. Men det började ju med att jag ville starta en nätsida med lite hemsydda produkter. Små enkla grejer som scrunchie, dregellappar, handdukar, osv. Sedan ville jag också prova att sy kläder till Elias. Till en liten kille behövs inte stora tygbitar, så det var ju inte dyrt att prova direkt...

Jag hittade en bra sida på nätet med mönster på barnkläder, på svenska. Så första plagget blev en jumpsuit. Och där blev jag väl fast! Jag sökte allt jag behövde på nätet och provade mig fram. Ibland blev det bra och ibland mindre bra...

Efter att ha sytt lite smått i kanske halvt år så kom annonsen om att studera till måttbeställningssömmerska emot på Facebook. Jag funderade många gånger, ska jag eller ska jag inte? I dethär skedet hade jag bara sytt ETT klädesplagg till mig själv. Tänk om det ändå inte är min grej? Ska jag orka köra till Esbo minst två kvällar i veckan, jag som är så kvällstrött?

Men jag tog mod till mig, sökte platsen och blev antagen!!! Två år senare är jag utbildad måttbeställningssömmerska med högsta betyg i varje kurs! Du kan inte ana hur stolt jag är. Trodde aldrig att jag skulle känna mig såhär nöjd med mig själv!

Första tunikan jag sydde till mig själv

Av alla studerande där var jag nog den som hade minst erfarenhet. Så jag lärde mig inte bara av läraren utan också massor av de andra studerande också. Det har varit lärorika två år för min del! Visst har det varit tungt ibland, men jag har aldrig ångrat att jag började studera. 

Nu har jag redan haft några "riktiga" kunder och jag känner att jag har tagit steget i rätt riktning. Jag älskar att nu kunna ha ett jobb där jag kan hjälpa andra att känna sig bekväma i sin kläder! 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.